Another great site

Om du gillar min blogg, då kommer du antagligen att gilla den här sajten - http://www.aynrand.org/ .



Om du tycker att mina åsikter är tankeväckande, och undrar var du kan djupare utforska dem rekommenderar jag att du läser Ayn Rands idéroman, Och världen skälvde. Du kan köpa denna roman här - http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175665565 .

Kolla min ezine - www.radikalen.se .

Sunday, October 25, 2009

Jag vill ha Anna Anka!

Anna Anka är inte dum. Trots att hon är en blondin! Nej, alla vackra kvinnor är inte dumma i huvudet. Fru Anka har en hel del sunda åsikter.

Som t.ex. att det är helt OK om en kvinna vill vara hemmafru. Varför skall inte även kvinnor få göra som de vill? Vad har feministerna eller staten för rätt att tala om för andra vad de skall göra med sina liv? Det är en brist på respekt för kvinnor att förmena dem samma rätt som männen åtnjuter - nämligen att själv välja vad de vill ägna sig åt i livet. Och om staten, med ekonomiska påtryckningar, försöker tvinga kvinnor till att arbeta utanför hemmet - då är det strängt taget fråga om slaveri. Ofrivilligt, påtvingat arbete är ju per definition slaveri!

Sedan har Anna Anka dessutom tillräckligt med stake i sig för att säga högt att det borde vara OK att ge barn smisk - i syfte att lära dem att uppföra sig. Äntligen någon som reagerar på vågen av bus och brottslighet som har svept över vårt samhälle de senaste decennierna! Är det bara en tillfällighet att ungdomarna har blivit enormt mycket mera depraverade, och t.o.m. brottsbenägna, sedan agan avskaffades i skolan på 1950-talet? Jag är glad för att jag inte är den enda svensken som vågar ”svära i kyrkan” genom att ta agan i försvar! That broad, Anna Anka, has balls!

Men visst är fru Anka kaxig! Hon skrev en artikel här på Newsmill nyligen [Jag skrev ursprungligen denna humoristisk essä som ett inlägg på debattsajten Newsmill under hösten år 2009.] med titeln ”Jag vill vara en förebild för svenska kvinnor”!

Sådär får man väl inte göra i Jante-lagens Sverige?! Nej, usch fy! Anna Anka behöver smisk själv. Nej, inte nog med det - hon behöver faktiskt en rejäl risbastu!

Och förresten - fru Anka hade magen att svika sitt land Sverige genom att emigrera! Uppskattar hon inte detta "perfekta välfärdssamhälle" som arbetarrörelsen har skapat här uppe i Norden? Nej, jag som är metallarbetare kan väl inte acceptera att fru Anka deserterar från det Solidariska Samhället?

Jag måste helt enkelt ta nästa plan till Los Angeles. Och vid mellanlandningen i London skall jag köpa en äkta engelsk rotting. A reformatory cane! Ouch! Fru Anka gör bäst i att stoppa några tidningar ner i trosorna innan jag anländer. Hon kommer inte att kunna sitta på en vecka! Vi kan ju inte ha överseende med brott mot den heliga Jante-lagen!

Och inte nog med att Anna Anka bryter mot Jante-lagen. Hon är dessutom vacker! Och det är osolidariskt! Tänk vad olyckliga andra, sämre lottade kvinnor måste vara nu. Det är ju alltid ett brott när en människa har det bättre än en annan. Om inte alla människor kan vara rika, då skall ingen människa få vara rik. Och om inte alla kvinnor kan vara vackra, då skall väl enligt samma logik ingen kvinna få vara vacker?

Nej, svenska staten måste kalla in plastkirurgerna, och ge dem i uppdrag att vanställa fru Ankas ansikte - så att hon inte längre framstår som mera vacker än någon annan kvinna! Och det lär ju finnas massor av kompetenta plastkirurger i Hollywood som skulle klara av att förstöra fru Ankas skönhet i det ädla syftet att skapa jämlikhet. Därmed tillfredställande den Kungliga Svenska Avundsjukan!

Eftersom jag uppenbarligen uppskattar Anna Anka, kanske jag borde åka till Hollywood och göra ett försök på henne? Men vad skulle min hustru säga? Och vad skulle fru Anka säga?

Jag har inte mycket att erbjuda damen. Jag är bara en metallarbetare - och jag är så gott som pank. Men jag kanske skulle visa mig vara mera spännande än den där tråkmånsen Paul Anka? Jag kan en del saker som kanske skulle göra tillvaron het för fru Anka. Läs min artikel här på Newsmill med titeln ”Vi sexuella `avvikare´ är inte sjuka” om du vill se hur. Men jag har läst att Anna Anka hade en relation till skådespelaren Claude van Damme när hon var yngre - och att hon har sagt att en av orsakerna till att hon bröt upp med van Damme just var det där att han var kinky. Så jag kanske ej borde göra mig besvär med fru Anka?

Men förutom att jag skulle kunna tillföra fru Ankas tillvaro i sängkammaren en het krydda har jag starka åsikter. Se mina artiklar här på Newsmill om du inte tror mig! Jag har förespråkat kroppsbestraffning, laissez-faire kapitalismen, fri invandring, egoismen, en marknadsanpassning av lönerna, guldmyntfoten m.m. Jag har dessutom fördömt allsköns heliga kor som välfärdspolitiken, altruismen, fackföreningarna, Moderaterna, sossarna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, rasismen, socialismen, subjektivismen, determinismen m.m.

Den svenska ankdammen är så tråååkig. Visst behöver Sverige flera friska fläktar som Anna Anka och som mig! (Jag rör väl åtminstone om i grytan?) De flesta tyckare i Sverige tycker alltid likadant. ”Mera välfärd - bättre vård, skola och omsorg – solidaritet – medmänsklighet – mera snällhet, mindre elakhet – demokrati – jämlikhet och jämställdhet - blah, blah, blah”. Hur ofta händer det att Reinfeldt eller Sahlin [Jag skrev denna essä då Sahlin fortfarande var sossarnas partiledare och Reinfeldt rattade Moderaterna.] något som vi inte har hört tusen gånger förut, och som därför överaskar oss?

Nej, tacka vet jag Ayn Rand. Ayn Rand var som Anna Anka. Hon hade skinn på näsan. Men Ayn Rand var mycket mera intellektuell än fru Anka. Jag vill inte visa bristande respekt för fru Anka – men det är nog bara rättvist att säga att hon inte är någon filosof. Ayn Rand däremot – hon var den största filosofen sedan Aristoteles!

Jag överdriver inte. Jag har studerat Ayn Rands filosofi, objektivismen, i hela 30 år. Så jag vet vad jag talar om. Ayn Rand kom på svaren på många frågor som mänsklighetens största tänkare har grubblat på i årtusenden utan att komma fram till några rationella svar. Som t.ex. vad människans fria vilja består av, hur vi kan ha säker kunskap samtidigt som vi är felbara, hur moralen (etiken) kan vara objektiv, varför en egoist måste respektera andras rättigheter, o.s.v. Objektivismen ställer den konventionella världsbilden på huvudet. Objektivismen vänder upp och ner på människors liv. Objektivismen är en revolutionär filosofi. Objektivismen är en frisk fläkt i vår unkna kultur. Och objektivismens ljusa syn på människan är som en solstråle i ett mörkt och dammigt rum.

Oj då, är det redan morgon? Nu har jag haft en våt dröm igen! Vackra kvinnor ställer till det för mig! Jag undrar om Newsmills redaktion släpper igenom denna korkade artikel? Den är rätt så fräck. Men kanske Newsmills redaktion har sinne för humor? Och kanske Anna Anka också har sinne för humor - och därför inte tar illa upp vid mina putslustigheter?

No comments:

Post a Comment