Another great site

Om du gillar min blogg, då kommer du antagligen att gilla den här sajten - http://www.aynrand.org/ .Om du tycker att mina åsikter är tankeväckande, och undrar var du kan djupare utforska dem rekommenderar jag att du läser Ayn Rands idéroman, Och världen skälvde. Du kan köpa denna roman här - http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175665565 .

Kolla min ezine - www.radikalen.se .

Wednesday, February 24, 2010

Socialdemokratins propagandabild av Sverige

Socialdemokraten Ibrahim Baylan anklagar Moderaterna för att ge en förskönad bild av Sverige utomlands i en artikel här på Newsmill [Jag skrev ursprungligen denna essä som ett svar på ett debattinlägg av Baylan på debattsajten Newsmill i början av år 2010.] Baylan menar att Moderaternas bild av Sverige är en friserad propagandabild - avsedd att framställa det borgerliga regerandet i orättvist positiv dager. Jag tycker att det stämmer att Moderaterna bluffar om Sverige.

Men vad gör Socialdemokraterna om inte exakt samma sak - fast ännu mycket värre?

Socialdemokratins bild av Sverige är den att Sverige utgör ”världens moraliska supermakt” -  och "ett arbetarparadis på jorden" -  och kort och gott ett "världens bästa Folkhem". Låt oss granska sanningen bakom sossarnas skryt om den välfärdsstat som de skapade under 1900-talet.

1) Sossarna vill så gärna att Sverige skall vara "världens moraliska supermakt” och ”världens samvete”.

Hur är det då funtat med den socialdemokratiska välfärdsstatens ursprung på 1930-talen och 1940-talen? Det var ju då som ”välfärdsbygget” inleddes.

Det råkar ligga till så att Sveriges ekonomiska styrka under "rekordåren" strax efter Andra världskriget - d.v.s. åren då välfärdsstaten byggdes upp - hade sin grund i det ekonomiska samarbetet mellan Sverige och Nazityskland under kriget. Nazityskland behövde givetvis stål för att tillverka alla de där kanonerna, stridsvagnarna, krigsfartygen o.s.v. som gick åt i angreppskriget på Sveriges grannar. Och för att framställa stålet behövde nazisterna järnmalm! Nazityskland producerade blott och bart ca. 35% av sitt behov av järnmalm själv under Andra världskriget. Litet drygt hälften av all den järnmalm som den nazistiska krigsmaskinen förbrukade under kriget kom från Sverige (huvuddelen av resten, ca. 15%, kom ifrån Spanien).

Och vem hade huvudansvaret för Sveriges ekonomiska samarbete med Nazityskland under kriget?

Svar:

Socialdemokraterna hade en egen majoritet i båda kamrarna av Riksdagen under åren 1940-1944! Sossarna hade alltså ensamma tillräckligt många röster för att kunna föra vilken som helst politik de ville under nästan hela Andra världskriget! Så sossarna var ytterst ansvariga för att ha gjort Sverige till en svartfot som gick nazisterna ärenden under kriget! Se min essä här med titeln ”Samarbetet med Nazityskland” för detaljer (essän publicerades här på min blogg den 14:e mars 2009).

Var i helsike har socialdemokraterna fått den där uppfattningen om Sveriges moraliska överlägsenhet ifrån? Sanningen är att den svenska modellens framgångar uner efterkrigstiden bygger på Sveriges moraliska svineri under Andra världskriget!

2) Sossarna framställer ”sin” Sverige som varande en anti-rasismens högborg.

Men Sverige stoppar många tusentals människor varje år som vill invandra till Sverige från utomeuropeiska länder. Sossarna vill inte alls tillåta fattiga människor från Afrika, Asien och Latinamerika att komma till Sverige för att skaffa sig ett bättre liv - inte om det leder till lönekonkurrens som försvagar den fackliga grenen av arbetarrörelsen! Se min essä med titeln ”Visst hör SD hemma i den svenska modellen” för detaljer (essän publicerades här på min blogg den 27:e september 2009). Se också "VÅR SVENSKA APARTHEID" (essän publicerades här på min blogg den 27:e december, 2014).

3) Socialdemokraterna hyllar ”välfärden” i den svenska välfärdsstaten. Här följer tre konkreta exempel på detta skryt:

A) Sverige sägs t.ex. ha ”världens bästa sjukvård”.

Men här är en uppgift om den svenska sjukvården som kom från självaste Socialstyrelsen för bara sex år sedan: ”Minst 1.800 patienter dör varje år på grund av fel inom sjukvården, och flera tusen får men för livet. Hälften av dem skulle kunna undvikas, menar Socialstyrelsen och manar till nationell samling kring patientsäkerhet” (SvD 2003-09-04). En annan uppgift om den svenska sjukvården är denna: ”Varje år blir omkring 700 svenskar av med en fot eller ett ben i onödan. Experter är sedan länge överens om att dessa ingrepp hade kunnat undvikas med en korrekt förebyggande behandling.” (SvD 2004-06-27, uppgiften handlar om diabetessjuka som får en fot eller ett ben bortamputerat i onödan i den svenska sjukvården). Jag skriver mera ingående om eländet i den svenska sjukvården i min essä ”Sjukvården ransoneras!” (essän publicerades här på min blogg den 17:e maj 2009).

B) Socialismen inom sjukvården leder inte ”bara” till missförhållanden som de jag anger ovan.
Skattefinansieringen leder dessutom t.o.m. till begåendet av regelrätta lagbrott.

Mentalsjukhusens beroende av skattefinansiering ledde till ett oerhört hårt tryck på politikerna att minska utgifterna för psykvården på 1940-talen och 1950-talen. Politikernas ”lösning” på kostnadskrisen i psykvården var att minska belastningen på mentalsjukhusen medelst bruket av det kirurgiska ingreppet i de psyksjukas hjärnor som kallades för lobotomier. Tiotusentals oskyldiga människor fick sina hjärnor stympade på 1940-talen och 1950-talen enbart i Sverige! Jag skriver om den skandalen i mera detalj i min essä ”Lysenkoism i den socialistiska sjukvården” (essän publicerades här på min blogg den 10:e oktober 2009).

C) Sossarna skryter om hur välfärdspolitiken medför en bättre framtid för de unga. Konstigt nog mår väldigt många unga idag sämre än någonsin förut.

SvD rapporterar 2007-03-20 att: ”Psykisk ohälsa ökar bland barn – allt fler föräldrar söker vård, men insatserna sätts in för sent”. Och SvD rapporterar 2006-03-08 att: ”Socialstyrelsen fruktar ökning av alkoholdöd . . . Under det senaste decenniet har antalet ungdomar mellan 15 och 24 år som lagts in på sjukhus för alkoholförgiftning ökat. För män är siffran fördubblad – för kvinnor tredubblad”. Och SvD rapporterar 2006-02-27 att: ”Akuta omhändertaganden ökar – Allt fler barn omhändertas och placeras på institution eller i fosterhem”. Senare i samma artikel står det att: ”Flickornas alkoholkonsumtion är högre än någonsin”. SvD rapporterar 2005-05-22 att: ”Den psykiska ohälsan ökar med en oroväckande fart bland ungdomarna i Sverige”. Allt det där låter väl inte bra? Jag berättar mera om hur de unga mår dåligt i dagens Sverige i min essä ”De unga mår dåligt” (essän publicerades här på min blogg den 21:e mars 2009).

4) Sossarna skryter om att det är deras välfärdspolitik som har skapat Sveriges ekonomiska styrka.

Sanningen är att det är medborgarna som producerar - medan politikerna i varje blandekonomi, inklusive Sverige, mest bara försvårar. Välfärdspolitiken har bidragit till det ekonomiska framåtskridandet endast med hindren. De offentliga välfärdstjänsterna finansierar ju inte sig själva. Det är skatterna som den privata sektorn genererar som betalar de offentliga välfärdstjänsternas kostnader. Den offentliga sektorn är som släpvagnen - medan den privata sektorn är dragbilen. Jag förklarar hur välfärdsstaten skadar ekonomin i min essä ”Staten förstör ekonomin” (essän publicerades här på min blogg den 17:e maj 2009).

5) Sossarna skryter om hur deras u-hjälpsprogram hjälper även de fattiga i Tredje världen. Vad är det för struntprat!? Hur kan man hjälpa de fattiga genom att skänka pengar till diktaturregimerna i Tredje världen - diktaturregimerna vars politik orsakar fattigdomen? Och hur kan man minska någon fattigdom genom att finansiera socialismen i sådana länder som Kuba, Vietnam och Etiopien? Jag förklarar mera ingående hur u-hjälpen befäster och bevarar fattigdomen i Tredje världen i min essä ”De fattiga behöver ingen u-hjälp!” (essän publicerades här på min blogg den 17:e maj 2009).

Så den svenska välfärdsstaten är inte alls något förträffligt och underbart. Den är i själva verket inget annat än ett fuskbygge och en Potemkimkuliss. Att Sverige är beundrad av många dåligt informerade människor världen över - det beror bara på att de svenska socialdemokraterna är bra på PR! Goebbels skulle bli imponerad om han fick se hur Olof Palme, Göran Persson och inte minst Ibrahim Baylan slår röd dunster i ögonen på allmänheten. Både utomlands och inom Sveriges egna gränser.

Ärevördiga sovjetiska Pravda har nuförtiden fått en värdig konkurrent: Den svenska arbetarrörelsen!

No comments:

Post a Comment