Another great site

Om du gillar min blogg, då kommer du antagligen att gilla den här sajten - http://www.aynrand.org/ .Om du tycker att mina åsikter är tankeväckande, och undrar var du kan djupare utforska dem rekommenderar jag att du läser Ayn Rands idéroman, Och världen skälvde. Du kan köpa denna roman här - http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175665565 .

Kolla min ezine - www.radikalen.se .

Wednesday, April 22, 2009

Tänkarna byggde landet

Många socialistiska arbetare skryter "Det var oss jobbare som byggde landet.". Det där får mig att tänka på det gamla kinesiska ordspråket "Stora män känner sig aldrig stora. Små män känner sig aldrig små.".

Var det jobbarna som uppfann separatorn? Nej, det gjorde istället Gustaf de Laval. Var det jobbarna som uppfann kullagret? Nej, det gjorde istället Sven Wingquist. Var det jobbarna som uppfann den plastbelagda vätskekartongen? Nej, det gjorde istället Ruben Rausing.

Nej, de socialistiska arbetarna är mästare på konsten att överskatta sin egen betydelse. Ty hur skulle de idag kunna producera några separatorer, kullager, tetrabrikförpackningar o.s.v. - om inte tänkare som de Laval, Wingquist och Rausing hade uppfunnit dessa innovationer?

Nej, utan tänkarna skulle jobbarnas sysselsättning idag endast bestå av att slita från gryning till skymning ute på leriga åkrar. Och förtjänsten för slitet skulle endast bestå av ett ynka par tallrikar grynvälling om dagen. Ty så såg tillvaron ut före industrirevolutionen - som tänkarna skapade. Tänkarna förutan skulle jobbarna idag leva i samma misär som de fattiga bönderna gjorde på Medeltiden.

Det var tänkarna som byggde landet. Tänk på det.

No comments:

Post a Comment